Z-Arkisto‎ > ‎Vanhat Ilmoitukset‎ > ‎

Tutustuminen Suomen Urheilumuseoon 25.6.2015

lähettänyt Toimisto LUN 12.6.2015 klo 4.00   [ 9.9.2019 klo 1.33 päivitetty ]
Näkyillään!-projektin retki Suomen Urheilumuseoon (Paavo Nurmen Tie 1, Helsinki). Tapaaminen Urheilumuseon sisäänkäynnin edessä kello 12:00. Osallistuminen on maksutonta ja museo on esteetön. Opastettu kierros kestää noin puolitoista tuntia.

Ilmoittautumiset 19.6.2015 mennessä maija.haukka@hun.fi tai puh. 040 1788 858. Lisäksi jos haluat syödä lounaan omakustanteisesti ennen kierrosta soitathan lounasravintolaan puh. 050 436 0773 ja varmistat aukiolon.

Perusnäyttely pitää sisällään Suomen urheiluhistorian merkittävimpiä tapahtumia ja ilmiöitä sekä vie olympiahetkiin. Näyttelyssä kerrotaan urheilusankareista, kuten Paavo Nurmi, Veikko Hakulinen ja Matti Nykänen.

Urheilumuseon pysyvässä näyttelyssä esillä olevia esineitä on tulostettu 3D-tekniikalla kosketeltaviksi malleiksi sekä kuvailutulkattu kuunneltavaksi mobiililaitteilla. Kyseessä on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman Vaihtoehto vitriinille -hankkeen uraauurtava pilottikokeilu, jossa on hyödynnetty sekä 3D-tulostustekniikkaa että audio-opastusta ja sisätilapaikannusta.

Kosketeltavat mallit on tehty Helsingin olympiasoihdusta, Paavo Nurmen kullatusta piikkarista, Matti Nykäsen olympiakultamitalista, Pertti Karppisen kilpasoutuveneestä, 1700-luvun luuluistimesta ja 1800-luvun polkupyörästä. Lisäksi on tehty malli Olympiastadionista.

Kuvailutulkkausten kuuntelemiseksi tarvittavan Guidio-mobiilisovelluksen voi ladata maksutta iOS-, Android- ja Windows Phone -laitteisiin. Teoksia voi hakea numerohaulla teosnäkymässä tai gallerianäkymässä. iOS-puhelimissa on käytössä myös sisätilapaikannus. Kuvailutulkkaukset sisältävät myös mielenkiintoista taustatietoa esineistä.

Projektiryhmässä ovat olleet mukana Kaisa Penttilä, Piia Rossi ja Ritva Kannel. Kuvailutulkkauksista ovat vastanneet Pipsa Toikka ja Carita Lehtniemi.

Tämän lisäksi vaihtuvassa näyttelyssä tutustumme reissumies Tapio Rautavaaraan. Tässä vaihtuvassa näyttelyssä saat mahdollisuuden kuunnella taiteilijan musiikkia kuulokkeista, laulaa karaokea ja katsella parhaita paloja Tapio Rautavaaran elokuvista.

Linkki Facebook-tapahtumaan: https://goo.gl/PoZdxK
Comments